UA-101796454-1
  • Нежен гел за деликатна грижа 360мл

Нежен гел за деликатна грижа от серията „Алтай”

 „Чистотата е залог за здраве” – основен принцип в грижите за женското здраве, и сякаш всяка майка е научила на това момиченцето си още в детските й години. Обаче преди 15-20 години светът е бил друг. Нямало е детски вагинити, вулвити, ерозии. .. Слабият имунитет е проблема на третото хилядолетие, следователно, за да бъдеш здрав, обикновените средства не са достатъчни! Нормален сапун, от който нашите баби дори нямаше да се намръщят, днес у повечето хора предизвиква раздразнение.

Деликатните участъци от тялото изискват не по-малко деликатна грижа, и не само от емоционална значимост, а до голяма степен поради обективните особености: рН на лигавицата на половите органи е доста по-различна от рН на останалите части на тялото.

Гелът от серията „Алтай” позволява деликатна хигиена на половите органи, запазвайки рН,  повишавайки съпротивата на агресивните микроорганизми и намалявайки вероятността от възпалителни процеси.

 Действието на интимния гел

 Способства за възстановяване на цялостта на лигавицата на половите органи, премахва дискомфортните усещания, зачервяване и подуване;

Природните компоненти поддържат здрава микрофлора, омекотяват, овлажняват, предотвратяват  възпаление;

 Предотвратява развитието на вагинална сухота, овлажнявайки лигавицата на влагалището и създавайки усещане за комфорт;

 Идеален за всекидневна грижа както за жени , така и за мъже;

Осигурява усещане на девствена чистота и естественост.

 Ингредиенти на гел за деликатна грижа „Алтай”

 Млечна киселина, комплекс от естествени екстракти (алое от барбаденис, цимбопогон, листа от градински чай, корен от женшен, цветове от медицинска лайка, мента, пантохематоген)

     - Млечна киселина- Натуралният продукт е необходим за защита на женските органи срещу вредоносните бактерии. При здравата жена флората на половите органи 90%  състои от лактобактерии, произвеждащи млечна киселина;Ако по някакви причини количеството на бактерии е намаляло – много бързо се променя рН на лигавицата и способността й да неутрализира гъбички, бактериални агресори и др.;Млечната киселина, която е част от съставките на гела, способства за съхранението на полезната флора срещу инфекции.

     - Алое- Притежава бактерицидни и бактериостатични свойства, активно срещу групи микроби: стафилококи, стрептококи, стомашни дифтерийни, дезинтерийни бацили. Също така оказва противовъзпалително и бързозарастващо действие;Повишава устойчивостта на лигавицата срещу действието на увреждащи агенти и ускорява процесите на регенерация;Прекрасен стимулатор, повишава защитните свойства на организма в борбата с инфекциите, съдържа природния антибиотик барбалоин.

     - Листа от градински чай- Притежава дезинфектиращи, противовъзпалителни и спазмолитични свойства, премахва хиперемията на лигавицата и кожата.При използване външно има стягащо и антисептично действие, заздравява рани и микропукнатини.

    - Женшен - Адаптоген, мощен стимулатор на имунитета;Притежава противовъзпалително, антибактериално, заздравяващо действие;Подпомага овлажняването и възстановяването на лигавицата на половите органи.

     - Лайка -Оказва противовъзпалително, бактерицидно действие;Притежава успокояващи свойства;Обезболява;

     - Лимонена трева- Съдържа ароматно масло, в състава на което има хераниол и цитронелол;Използва се в медицината и производството на козметика в качеството на антисептик.

      - Маточина- При нанасяне на кожата и лигавицата маточината има следното действие:

  • обезболяващо,
  • Противовъзпалително,
  • антипруригинозно, антимикробно,
  • противовирусно.

      - Пантохематоген - Ускорява и активизира различни репаративни процеси (заздравяване на повредени участъци от кожата и лигавицата и др.)Ускорява процесът на заздравяване след хирургически операции;Присъстващите в пантохематогена аминокиселини ( лизин, леицин, треонин и метионин), цинк, мед и силиций стимулират изработването на колаген – белтъчини, съставящи основата на съединителната тъкан (която, на свой ред е «рамката» на кожата и лигавицата).

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Нежен гел за деликатна грижа 360мл

  • Марка Altai
  • Модел 64404
  • Наличност В наличност
  • 23,80BGN

  • Дан. основа: 23,80BGN